This is a Suuntaviivat
  • View:

Ideoita johdantosanoihin

Ideoita johdantosanoihin

Johdantosanat voi laatia joko tilaisuuden luonteen mukaan tai kirkkovuoden ajankohdan mukaan. Johdantosanat on hyvä puhua vapaasti suoraan koolla oleville ihmisille. Ei haittaa, jos lainaukset menevät vähän sinne päin. Pääasia, että ihmiset tuntevat tulleensa toivotetuiksi tervetulleiksi ja johdatelluiksi messuun sisälle.

IDEA 1: 

Jeesus sanoi: "Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."

Näillä Jeesuksen sanoilla haluan tänään toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi tänne kirkkoon. Tässä messussa työn kysymykset ovat esillä Raamatun teksteissä, saarnassa ja rukouksissa, mutta kaiken keskellä me pidämme mielessä Jeesuksen lupauksen "Minä annan teille levon." Sitä me olemme tulleet tänne etsimään ja löytämään. 

IDEA 2: 

"Muista pyhittää lepopäivä" kehottaa meitä kolmas käsky. Sunnuntai on meidän kristittyjen lepopäivä ja pyhäpäivä. Jumalan tahto on, että jokaisella on mahdollisuus viettää lepopäivää. Jumala on antanut meille sekä työn että levon. Lepoon kuuluu muutakin kuin nukkuminen ja ruumiin lepo. Pysähtyminen Jumalan eteen on lepopäivän syvin tarkoitus. Tervetuloa tänne messuun yhdessä lepäämään. 

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](http://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username